Adopteer nu een stove!

Adopteer een Stove!


Geef om Groene ´Sustainable´ Lokale Oplossingen.

Jaarlijks gaan wereldwijd meer dan 1,6 miljoen mensen dood aan rookvergfitiging binnenshuis. Vooral vrouwen en kinderen zijn de dupe.
Geef een Indiaas gezin de kans om gezonder te leven, door ze een efficient kookstel te geven met minimale rookontwikkeling. Naast de positieve gezondheidseffecten voor het gezin, dat al snel tien familieleden telt, wordt er minder tijd besteed aan het verzamelen van brandstof, waardoor kinderen naar school kunnen en wordt het milieu bespaard. Ook zorgt de productie, distributie en voorlichtingsactiviteiten voor een nieuwe, levendige bedrijfstak in Indiase rurale gebieden.

Kies uit onderstaande opties om te adopteren. Voor het adopteren met belastingvoordeel klikt u hier.De met * gemarkeerde zijn verplichte velden.     
stoves (1 * € 6,- = € 6 eenmalig)


Privacy

Gegevens worden alleen door Stichting Adopt a Stove vastgelegd en niet aan derden verstrekt. Voor vragen kunt u contact opnemen met info@adoptastove.nl

Schenken met belasting voordeel

Een fiscaal aantrekkelijke manier van schenken is periodiek schenken met een notariële akte. Met een periodieke schenking is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Sinds januari 2008 kan dit alleen nog als de instelling waar u een schenking aan doet een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. De Stichting Adopt a Stove is door de Belastingdienst als ANBI benoemd. Wilt u meer informatie over de belastingregels ANBI, kijk dan op de site van de Belastingdienst.


Rekenvoorbeeld

Stel, u adopteert jaarlijks 50 stoven á € 6 en maakt 50x6= € 300 over aan het Stichting Adopt a Stove aannemend, u zit in het 42% belastingtarief. U besluit er een periodieke schenking van te maken. De schenking ´kost´ u dus geen € 300 maar € 174 want de belasting dienst stort € 126 terug op uw rekening. Terwijl de € 300 geheel naar India voor gaat voor de 50 geadopteerde stoven.


Download hier het volmachtformulier (PDF) en print deze.
• Vul uw gegevens in op het volmachtformulier.
• Stuur het volmachtformulier en een kopie identiteitsbewijs op naar onderstaand adres:


Better Future
t.a.v. Michel Bart
Zandstraat 26
4101 EH Culemborg
Nederland

Daarna is het volgende geregeld:


• U schenkt minimaal vijf jaar elk jaar een vast bedrag.
• Uw schenking wordt vastgelegd in een notariële akte.
• Deze akte wordt Pro Deo opgemaakt door Notaris Gietema van Notariskantoor Gietema Legal te Arnhem.
• U ontvangt de schenkingsakte binnen zes weken thuis.

top
Nieuws
04/08/2009:
Adopteren nu makkelijk en vertrouwd met Ideal!

21/05/2009:
Website is online!