Adopteer nu een stove!

Doel

Het doel van Stichting Adopt a Stove is om een succesvolle introductie van de Chula te stimuleren in de staat Karnataka in India, om zo snel en zo goed mogelijk de gezondheid en de kwaliteit van leven van gezinnen te verbeteren.


In vijf jaar tijd (in 2013) moeten er 250.000 Chula’s op het platteland in Karnataka in gebruik zijn genomen.


Missie

Onze missie is om de productie en verkoop van de Chula te versnellen door de helft van de aanschafprijs te subsidiëren.


Dit gebeurt in samenwerking met onze Indiase partner, de Erin Foundation, een NGO die zich gecommitteerd heeft de eerste productie en distributie voor haar rekening te nemen. De verkoop en distributie gebeuren op een zodanige manier dat lokale ondernemers en handwerklieden er geld mee verdienen, terwijl de gezinnen een kwalitatief goed fornuis kunnen aanschaffen voor een zo laag mogelijke prijs. Wij maken het mogelijk dat Nederlandse donateurs direct een Indiaas gezin kunnen subsidiëren om de Chula aan te schaffen voor de helft van de kostprijs.


Visie

Over vijftien jaar wordt de Chula, of afgeleiden daarvan, op het grootste deel van het Indiase platteland gebruikt, en is elk huishouden zich bewust van de gezondheidsvoordelen van de Chula. Daarnaast is er een levendige bedrijfstak ontstaan van kleinschalige ondernemers die de Chula’s lokaal produceren, onderdelen kunnen vervangen en andere servicediensten verlenen. De Erin Foundation, de Indiase NGO die de Chula’s in de startfase produceert, zal niet meer nodig zijn als producent; Stichting Adopt a Stove zal niet meer nodig zijn in India en zich mogelijk gaan richten op andere delen van de wereld waar hulp hard nodig is.

top
Nieuws
04/08/2009:
Adopteren nu makkelijk en vertrouwd met Ideal!

21/05/2009:
Website is online!