Adopteer nu een stove!

Wie is/zijn Stichting Adopt a Stove?

Stichting Adopt a Stove kwam tot leven tijdens een project in India, waar Nederlandse en Indiase studenten onder begeleiding van Nederlandse ondernemers zich over het probleem van Indoor Air Pollution in India bogen. Deze reis was een initiatief van Fortisbank en Better Future, een Nederlandse bedrijf die adviseert, traint en coacht op het gebied van betrokken ondernemerschap. Zij organiseren in samenwerking met de Fortis Bank een ´Future Leaders Programma´ voor betrokken jongeren die een toekomst als leider in sociale ondernemersschap ambiëren.


Met het ´Chula Design´ van Philips in handen onderzochten zij, met behulp van de locale partner ´the Erin Foundation´, hoe zoveel mogelijk in rural gebieden levende gezinnen (700 miljoen mensen) zo snel mogelijk op een groene en duurzame manier van deze innovatie gebruik konden maken en nog belangrijker het sparen van levens van vrouwen en kinderen . Al snel was Stichting Adopt a Stove geboren, aangezien het duidelijk werd voor het team van dat in de initieleinitiële startfase de kostprijs van de fornuisjes de acceptatie en implementatie zou vertragen en soms niet halabaarhaalbaar is zouden zijn voor velenvoor veel gezinnen. Vandaar het idee de helft te sponsoren.


De studenten, ook wel, de ´Future Leaders´

Aan dit project werken mee: Jesse Bobeldijk, Fransesca Vitagliano, Akash Kaul, Syed Saqib Hussain en Kellie Liket


De ´Business Leaders´ en tevens bestuursleden van Stichting Adopt A Stove:

Jan Gerritse, Ondernemer
Joost Kruizinga, Commercieel Directeur Fortis Bank Rotterdam
Michel Barth, Partner van Better Future
Frans van Seumeren, Ondernemer


De locale NGO – ´The Erin Foundation´

De Indiase partnerorganisatie Erin Foundation, gevestigd te Bangalore, India:
Mr. Sai Prakash
Mr. Raghavendra
Mr. Yuvraj Kadur
Mr. G M Sheikh


Het team werkt vol enthousiasme en vrijwillig mee aan dit project. Stichting Adopt a Stove heeft voornamelijk veel te danken aan de initiatieven van de Business Leaders Jan en Joost, maar ook moeten we alle mensen die mee hebben gewerkt zonder kosten te berekenen niet vergeten zoals notaris, bank, accountant, webontwikkelaar, Betterfuture.


Natuurlijk kan Stichting Adopt a Stove haar werk alleen maar doen door de hulp en steun van haar sponsoren – JIJ DUS!

top
Nieuws
04/08/2009:
Adopteren nu makkelijk en vertrouwd met Ideal!

21/05/2009:
Website is online!